Kedilerde Taurin Aminoasidin Önemi – Kediler

27 Tem

Kedilerde Taurinkedilerin beslenmesinde çok özel bir yeri ve önemi vardır. Taurinden bahsetmeden protein konusunu ele almak imkansızdır. Öncelikle taurinin yapısı hakkında kısaca bilgi verelim ve kedilerin beslenmesindeki önemine değinelim. Kısaca tanımlamak gerekirse, taurin yarı-esansiyel metionin ve sistin’den türetilen kükürt türevi … Read More »

Köpeklerde Taurin Önemi – Köpekler

27 Tem

Köpeklerde Taurinköpeklerin beslenmesinde çok özel bir yeri ve önemi vardır. Taurinden bahsetmeden protein konusunu ele almak mümkün değildir. Öncelikle taurinin yapısı hakkında kısaca bilgi verelim ve köpeklerin beslenmesindeki önemine değinelim. Kısaca tanımlamak gerekirse, taurin yarı-esansiyel metionin ve sistin’den türetilen kükürt … Read More »

Yulaf Yemlik Unu Nedir? – Veteriner Sözlük

27 Tem

Yulaf Ezmesi Nedir? – Veterinerlik Sözlüğü – VetRehberi Yulaf Yem Unu Nedir? Yulaf Yem Unu, ezilmiş yulaf üretim sürecinden elde edilen bir yan üründür; çatlamış kabuklu yulaf, kabuklu yulaf cipsi, kabuklu yulafın unlu kısımları ve normal üretime kıyasla kaçınılmaz miktarda … Read More »

Yularlığ Nedir? – Veteriner Sözlük

27 Tem

Halter Nedir? – Veterinerlik Sözlüğü – VetRehberi Halter nedir? Halter, yularlı at demektir. Sonuç Yok Tüm Sonuçları Gör © 2024 VetRehberi.com – 12.12.2016 “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.” Hadis-i Şerif İnsan hekimliği insanlar içinse, Veterinerlik de insanlık içindir…

Hamile Köpeklerde Beslenme – VetRehberi

27 Tem

Gebe Köpeklerde Beslenme Tüm canlılarda olduğu gibi köpeklerde de gebelik, özel bakım gerektiren istisnai bir dönemdir. Bu dönemde gebe köpeğin normal yaşam besin payı daha yüksektir. Hamilelikte meydana gelebilecek değişiklikler Vücut Yağında Artış Aktivitede Azalma Vücut Ağırlığında Artış Gebeliğin ilk … Read More »

Köpeklerde Sindirim Nasıldır? – Köpekler

27 Tem

Köpeklerde sindirim, sindirim sistemi eylemleri istemli ve istemsiz olarak devam eder. Örneğin çiğneme ve yutma kontrol edilebilirken; yutma istemli bir harekettir, bir ısırık yutulduğunda ise yutak girişine ulaştığında istemsiz olarak yani refleks olarak devam eder. Isırığın yutaktan yemek borusuna ve … Read More »

Yumak Otu Nedir? – Veteriner Sözlük

27 Tem

Fescue Nedir? – Veterinerlik Sözlüğü – VetRehberi Fescue Çimi Nedir? Don yağı. Otgiller familyasından, meralarda veya çayırlarda yetişen otsu bir bitki türü, çayır otu. Bu otlar çoğunlukla meralarda zararsız olsa da, özellikle kamışlı don yağı bitkisinde, iç parazit olarak bulunan … Read More »

Yumak Otu Ayağı Nedir? – Veteriner Sözlük

26 Tem

Tüylü Çim Ayağı Nedir? – Veterinerlik Sözlüğü – VetRehberi Dal Ayağı Nedir? Tüylü Ayak, sığırların ayaklarında topallık ve kuru kangrenle karakterize bir tür alkaloit zehirlenmesidir. Sonuç Yok Tüm Sonuçları Görüntüle © 2024 VetRehberi.com – 12.12.2016 “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı … Read More »

İnek Konforu Neden Önemlidir? – Sığırlar

26 Tem

İnek Konforu dendiğinde akla ilk olarak yataklık gelmelidir. Yataklıkta aranan üç özellik TEMİZ, KURU ve YUMUŞAK’tır. Tüm hayvanların konforu ve ihtiyaçları farklıdır, ancak süt inekleri için konfor en önemli olanıdır. Bir süt ineği yaklaşık 24 saatliktir *10-13 saatinizi yatarak geçirin*5-6 … Read More »

Yumak Otu Yaz Hastalığı Nedir? – Veteriner Sözlük

26 Tem

Yaz Fescue Hastalığı Nedir? – Veterinerlik Sözlüğü – VetRehberi Yaz Fescue Hastalığı Nedir? Yaz Fescue Hastalığı, süt sığırlarında yüksek ateş ve süt veriminde ciddi düşüşle karakterize bir alkaloid zehirlenmesi türüdür. Fescue’nin yüksek ortam sıcaklıklarında depolanması sonucu parazitik mantarların çoğalması ve … Read More »